Această discuţie a avut loc în mod real între un creştin şi un penticostal:
 
 
 
Creştinul: Unde se spune în Biblie să sărbătorim paştele?
 
Penticostalul: nu spune nicăieri.
 
Creştinul: Dar atunci de ce sărbătoriţi?
 
Penticostalul: este un obicei bun.
 
Creştinul: De către ori trebuie creştinii să sărbătorească învierea Domnului pe an?
Penticostalul: o dată pe an
 
Creştinul: în fiecare duminică este ziua învierii Domnului
Penticostalul: „paştele” nu este o datină sau tradiţie ci un obicei bun
 
Creştinul: Ce însemnă datină?
Penticostalul: Datina şi tradiţia sunt condamnate de Isus dar obiceiurile nu !!!
 
Creştinul: Datină şi tradiţia sunt tot obiceiuriIar Isus a înviat pe 16 nisan (14 aprilie în 2014 în calendarul nostru) nu în 20 aprilie când ţin cultele. 
Penticostalul: noi avem calendar românesc nu evreiesc.
 
 
 
Concluzie: ei stabilesc „ziua învierii” nu după calendarul biblic; ci după cel inventat de popi. Ei ţin sărbătoarea nu pentru că Domnul Isus a poruncit-o, ci pentru că o ţine lumea, şi ei vor să fie în rând cu lumea, ei ţinând-o o dată cu lumea lui satan !!! Dacă popii ar fi stabilit o altă dată, ei ar fi ţinut-o atunci!!!
 
Ce să aşteptăm de la cultele neoprotestante care au făcut „teologia” din manuale ortodoxe!!! Ei nu sunt decât tot o formă de ortodoxie, susţinând dogma trinităţii, „botezul” trinitar, sărbătorile, ecumenismul, politica, etc.
 
Biblia lor din care predică la amvon, şi din care citează în crezul lor, în literatura lor, este tot una: ortodoxă, versiunea Cornilescu din anul 1921, căci D. Cornilescu a fost preot ortodox până în 1924. Traducerea lui susţinând trinitatea (vezi 1 Ioan 5:7), închinarea la Maria (vezi: Luca 1:28), etc.
 
Dar comoditatea, auto-mulţumirea, îi face pe neoprotestanţi să rămână tot la dogmele false şi la sărbătorile şi la Biblia ortodoxă!!!