Numele meu este Balaeș Cristina Anca, fiind născută în 1979 la Oradea, județul Bihor, într-o familie de ortodocși nepracticanți. Tot ce îmi aduc aminte este că mergeam din când în când la biserică, în special, cu prilejul sărbătorilor, fiind sfătuită, în general, să mă spovedesc. Mai mergeam și la mănăstiri, fiind atrasă de stilul de viață al oamenilor de acolo, crezând că ei sunt mai aproape de Dumnezeu, în sufletul meu, dorindu-mi și eu asta.

              De mic copil l-am conștientizat pe Dumnezeu, realizând și simțind în sufletul meu că Lui I se atribuie toate lucrurile, că sunt creația Lui și că tot ce am și ce mi se întâmplă bun în viață, toate sunt datorită Lui.

              Prima oară am simțit chemarea lui Dumnezeu la vârsta de 10 ani, când am vizionat filmul Isus din Nazareth. Acel film m-a marcat profund încă de pe atunci, vizionându-l ori de câte ori aveam ocazia.

               Din păcate, nu am realizat chemarea pe care El o făcuse în viața mea și ulterior am tratat cu superficialitate latura spirituală a vieții mele, lăsându-mă purtată de valurile vieții, crescând ca toți ceilalți copii într-o societate și o cultură care nu-L aveau pe Dumnezeu și pe Domnul Iesus în centru.

              Când mă gândeam unde voi ajunge după moarte, credeam că mă voi situa undeva la mijloc. Pe parcursul vieții mele, mă gândeam deseori la Dumnezeu, însă mă limitam doar la atât. Cu era internetului în special, având acces la informații, am urmărit documentare, unde am descoperit încetul cu încetul latura intunecată a lumii, și simțeam că Dumnezeu, încă din perioada aceea de întuneric, îmi deschidea ochii, cu privire la realitatea acestei lumi.

              Am trecut prin unele situații limită în viața mea, însă Dumnezeu m-a salvat de fiecare dată, atât de la moarte cât și din situații care puteau avea urmări grave. S-a îndurat de mine și de sufletul meu, și îi voi rămâne veșnic recunoscătoare. Pentru toate aceste lucruri, nu există cuvinte care pot cu adevărat să exprime ce este in sufletul meu.

              Dând timpul înapoi, realizez cum modul meu de viață, practic îmi fura din timpul pe care ar fi trebuit să-l dedic lui Dumnezeu. Mă simt vinovată și voi regreta mereu că am lăsat Biblia să stea în bibliotecă, neatinsă, atâția ani.

              Perioada care a urmat în viața mea a fost aceea în care m-am întors cu adevărat la Dumnezeu. Practic, mi-am dat demisia de la locul de muncă, și așa a început totul. L-am regăsit pe Dumnezeu, departe de agitația cotidiană.

O predică de la un post tv a declanșat totul, atunci am simțit că Dumnezeu m-a cercetat prin Spiritul Lui Cel Sfânt. Așa au început căutările mele, până să ajung pe site-ul calea creștină. Urmăream foarte multe predici, atât la televizor, cât și pe internet. Și ulterior am citit Biblia și Dumnezeu, prin Spiritul Sfânt, m-a făcut să realizez cine sunt eu cu adevărat și câtă nevoie aveam de Iesus, ca să fiu mântuită și împăcată cu Dumnezeu. Spiritul Sfânt m-a conștientizat de păcatele din viața mea, de nevoia mea de Dumnezeu și citind Sfânta Scriptură am început să mă văd pe mine însămi ca într-o oglindă.

Foarte greu însă, m-am dus la o biserică, fiind foarte confuză, în sensul că Adevărul este unul singur, Cuvântul Lui Dumnezeu este unul, și nu înțelegeam rostul atâtor religii, fiecare cu învățăturile și interpretările ei. Așa am ajuns la o biserică baptistă, unde am mers câteva săptămâni.

Cu gândul că Adunarea Lui Christos trebuie să fie numai una, m-am rugat la Dumnezeu pentru adevăr, și la scurt timp, am descoperit pe internet site-ul calea creștină. După ce am citit mai multe articole, l-am contactat, după câteva luni, pe fratele Ișfa Alin și așa a început totul.

Matei 16:24 "Atunci Iesus a zis discipolilor Lui: Dacă vrea cineva să vină înapoia Mea, să se lepede pe sine, şi să ia crucea lui şi să Îmi urmeze."

În toată această perioadă a căutarilor mele, Dumnezeu a produs o adevărată schimbare în inima, sufletul și mintea mea. Totul s-a schimbat, nimic nu va mai fi la fel în viața mea. Dumnezeu transformă și schimbă omul, conștientizându-l de natura lui păcătoasă și de faptul că doar prin credința in El și Domnul Iesus, sufletul lui poate fi salvat de la pierzare.

Efeseni 2:8 "Pentru că datorită harului sunteţi salvaţi, prin credinţă. Şi aceasta nu este de la voi, ci este darul lui Dumnezeu."

Astfel, după câteva luni, pe data de 05.06.2021 am fost botezată in Numele Domnului Iesus Christos, în apa râului Mureș, având bucuria și binecuvântarea de a fi copil al Lui Dumnezeu, și de a face parte din Adunarea Domnului Iesus.

Ioan 3:5 "Iesus a răspuns: adevărat! Adevărat îţi zic: dacă cineva nu are să fie născut din apă şi Spirit, nu poate intra în Regatul lui Dumnezeu."

Ioan 3:6 "Ce a fost născut din carne, este carne; şi ce a fost născut din Spirit, este Spirit."

Și astfel, viața mea aparține acum Dumnezeului meu Iehova, ca Tată al meu și Mântuitorului Iesus Christos, ca Domn al meu.

Ioan 17:3 "Iar viaţa eternă este aceasta: ca să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iesus Christos pe care L-ai trimis."