Islamul este o grupare spirituala ce oferă oamenilor o aşa zisă: revelaţie - Koranul .

Afirmaţia lor: „Nu exista alt Dumnezeu în afara de Allah, iar Mahomed este profetul lui Allah” este marea Shahada, sau "mărturia de credinţă" pe care musulmanii credincioşi o proclama zilnic.

Islam - este numele religiei apărute în urma revelaţiilor şi învăţăturilor lui Mahomed de la sfârșitul secolului VI și începutul secolului VII e.n.. Islam este termenul arăbesc pentru "supunere".

Musulman - este numele dat celui ce aderează la religia islamică. "Musulman" este un cuvânt arăbesc înrudit cu termenul de Islam şi înseamnă "cel ce se supune". Musulmanul se supune voii lui Allah aşa cum este revelată de către Mahomed.

Calif - este cuvântul arăbesc pentru lider (conducător) şi se referă la principalii lideri ai Islamului şi îndeosebi la succesorii imediaţi ai lui Mahomed.

Este interesant că ISIS a declarat crearea califatului şi şi-a schimbat numele în Statul Islamic.
Adică un stat condus de Alah prin calif!

A putut Dumnezeul musulmanilor: Alah să apere și să dezvolte acest stat condus de El, dacă acest dumnezeu, Alah este după spusele musulmanilor: atotvăzător, atotştiutor si atotputernic?

 

Un scurt istoric despre ISIS și sfârșitul statului lui Alah: 

În iunie 2014, gruparea a declarat în mod oficial înfiinţarea unui „califat“, un stat guvernat în concordanţă cu legea islamică, sau Sharia, de către reprezentantul lui Dumnezeu pe Pământ, califul. Organizaţia a cerut musulmanilor din întreaga lume să jure supunere liderului Statului Islamic, Ibrahim Awad Ibrahim al-Badri al‑Samarrai, cunoscut mai degrabă sub numele de Abu Bakr al-Baghdadi.

Statul Islamic a cerut şi altor grupări jihadiste din lume să îi accepte autoritatea supremă, iar multe dintre acestea au făcut deja acest lucru, între ele fiind şi mai multe ramificaţii ale reţelei al-Qaeda.
Organizaţia Stat Islamic vrea să elimine obstacolele din calea reinstaurării domniei lui Dumnezeu pe Pământ şi să apere comunitatea musulmană, sau umma, de infideli şi apostaţi. Gruparea a salutat perspectiva unei confruntări directe cu coaliţia condusă de Statele Unite, văzută ca o prevestire a confruntării finale dintre musulmani şi inamicii lor, descrisă în profeţiile apocaliptice islamice.

Statul Islamic îşi datorează existenţa defunctului Abu Musab al-Zarqawi, un iordanian care a înfiinţat Tawhid wa al-Jihad în 2002. Un an după invazia americană în Irak, Zarqawi a jurat credinţă lui Osama bin Laden şi a format al-Qaeda în Irak (AQI), care a devenit o forţă majoră pentru insurgenţă.
După moartea lui Zarqawi în 2006, AQI a creat o organizaţie umbrelă, Statul Islamic în Irak (ISI), care a fost slăbită în mod constant de trupele americane şi de crearea consiliilor Sahwa (Deşteptare), de către triburile arabilor suniţi care i-au respins brutalitatea.

Baghdadi, fost deţinut american, a devenit lider în 2010 şi a început să reconstruiască ISI. Până în 2013, ISI a comis din nou zeci de atacuri pe lună în Irak. Organizaţia s-a alăturat totodată rebelilor care luptă împotriva preşedintelui Bashar al-Assad în Siria, înfiinţând Frontul al-Nusra.

În aprilie 2013, Baghdadi a anunţat unirea forţelor sale din Irak şi Siria şi crearea Statului Islamic din Irak şi Levant (ISIS). Liderii al-Nusra şi al-Qaeda au respins mişcarea, dar luptătorii loiali lui Baghdadi Baghdadi s-au desprins de al-Nusra şi au ajutat ca ISIS să rămână în Siria. La sfârşitul lui decembrie 2013, ISIS şi-a concentrat din nou atenţia în Irak şi a profitat de blocajul politic dintre guvernul condus de şiiţi şi minoritatea suniţilor arabi. Cu ajutorul triburilor şi foştilor susţinători ai lui Saddam Hussein, ISIS a preluat controlul asupra oraşului Falluja din centrul Irakului. În iunie 2014, ISIS a cucerit oraşul Mosul din nordul ţării, iar apoi a avansat spre Bagdad, masacrându-şi adversarii şi ameninţând să eradicheze numeroase minorităţi etnice şi religioase. La sfârşitul acelei luni, după ce şi-a consolidat controlul asupra mai multor zeci de oraşe, ISIS a declarat crearea califatului şi şi-a schimbat numele în Statul Islamic.

Califul conduce o structură de consilii şi departamente administrative care sunt replicate la nivel regional şi local. Acestea coordonează o serie de funcţii şi servicii care includ securitate şi informaţii, finanţe, media, sănătate şi conflicte de familie sau legale.

 

Dar ce s-a întâmplat cu statul lui Alah?

A reușit dumnezeul musulmanilor: Alah despre care musulmanii cred că este atotputernic, să-și mențină statul lui și să-l consolideze și să aducă o așa zisă conducere divină pe pământ prin acest stat?

Nu. Premierul irakian Haider al-Abadi a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă de la Baghdad, că trupele irakiene controlează în totalitatea zonele de la frontiera cu Siria și că războiul cu ISIS s-a încheiat, scrie BBC News.

Forțele armate irakiene au emis o declarație spunând că Irakul a fost „complet eliberat” de sub ocupație Statului Islamic. Haider al-Abadi, premierul Irakului, a declarat: "Forţele noastre controlează în totalitate frontiera irakiano-siriană şi anunţ deci încheierea războiului împotriva Daesh (Stat Islamic)… "Inamicul nostru voia să ucidă civilizaţia noastră, însă am învins prin unitatea şi determinarea noastră". 

În urmă cu două zile, Rusia anunță că Siria a fost eliberată complet de ISIS și că misiunea armatei ruse în această regiune s-a încheiat, citează AFP un mesaj al Ministerului rus al Apărării.

”Misiunea armatei ruse de a învinge gruparea teroristă ISIS s-a încheiat. Teritoriul sirian este complet eliberat de luptătorii acestei organizații teroriste”, a spus generalul Serghei Rudskoi în cadrul unei conferințe de presă. El a mais spus că ”în prezent nu mai există nicio localitate sau regiune din Siria sub controlul Statului Islamic”.

 

Concluzie:

Odată ce Alah nu își poate apăra propriul stat condus de el prin califul lui, un stat guvernat în concordanţă cu legea islamică, sau Sharia, de către reprezentantul lui Dumnezeu pe Pământ, califul, ce fel de dumnezeu este Alah?

Dacă acei oameni din ISIS nu au fost numiți de Alah, dar totuși ei s-au închinat și au ținut religia musulmană, nu au fost dezamăgiți de Alah?

Iar dacă ei au fost statul lui Alah, înseamnă că Alah nu este Dumnezeul cel Atotputernic care a creat toate și care ține toate cu suflarea Lui (Fapte 17:24-28).

Atunci iubite musulman caută-L pe Adevăratul Dumnezeu (Apocalipsa 4:11) și nu mai te lăsa amăgit de oameni care îți prezintă un dumnezeu fals, un demon în realitate, învățat și promovat de tânăr epileptic, ce avea crize nervoase: Mahomed și care nici el nu știa dacă viziunile ce le primite sunt divine sau demonice!