Proverbe 25:11, GBV 2001: „Ca nişte mere de aur în coşuleţe de argint este un cuvânt spus la timp”.

 

Așa cum omul trebuie să mănânce din punct de vedere fizic, la timp, să doarmă la timp, să se odihnească la timp, un agricultor trebuie să muncească la timp, potrivit cu anotimpul și cu munca care se cere, un părinte trebuie să-și educe copiii din pruncie ca mai târziu ei să nu se depărteze de la calea lui Dumnezeu (Proverbe 22:6). Tot la fel noi trebuie să vorbim la timp, Biblia spune în Proverbe 25:11, GBV 2001: „Ca nişte mere de aur în coşuleţe de argint este un cuvânt spus la timp”.

A spune mai repede însemnă a lua înainte de vremea potrivită, și atunci acel cuvânt nu se potrivește, nu este la locul lui, la fel a spune mai târziu este fără folos, nu mai este potrivit și folositor sfatul!

Stăpânul adunării creștine, Iesus a rânduit un sclav credincios și chibzuit “peste servitorii casei lui; ca să le dea hrana la timp”, căci hrana spirituală dată la timp, furnizează putere, energie, la momentul când este nevoie de ea, și implicit: ocrotire, direcție, sfat, biruință!

Este nevoie ca fiecare creștin să învețe să vorbească la timp, să știe când să-și deschidă gura cu înțelepciune, cu maxim efect, și care să de-a ajutor la timpul potrivit, așa încât acel cuvânt va aduce ordine, viață, putere!

Deci să urmăm exemplul lui Dumnezeu (Efeseni 5:1) care spune: „la timp potrivit te-am auzit şi într-o zi a salvării te-am ajutat” (2Corinteni 6:2, SCC), căci „Ca nişte mere de aur în coşuleţe de argint este un cuvânt spus la timp”.