Întrebare: Ar trebuie să respingem Biblia pentru unele cazuri negative, cum este fapta ficelor lui Lot, incestul lui Amnon, etc.?

 

Răspuns: Cazul cu ficele lui Lot care l-au îmbătat pe tatăl lor și apoi s-au culcat cu el (Geneza 19:30-38), sau cazul incestului lui Amnon fiul regelui David cu sora sa: Tamar (2Samuel 13:1-13), etc.

Nu sunt fapte aprobate de legea divină, ci din contră condamnate, vezi: Levitic 18:6-10.

Exemplele negative nu sunt prezentate în Biblie ca să le urmăm, ci ca să le evităm (Psalm 97:10), mai ales văzând roadele amare ale neascultării (2Samuel 13:15-30). Astfel suntem încurajați și mai mult să urmăm calea virtuoasă a sfințeniei (1Petru 1:15-16).

Biblia conține exemple pozitive de urmat (1Petru 2:21), dar și negative pe care să le evităm, și aceasta ne face să prețuim mai mult Biblia care nu este o culegere de legende sau istorii trucate care să arate doar părțile pozitive din eroi, și să ascundă greșelile lor. Biblia conține și exemple negative însă ea ne învață ca noi să nu urmăm aceste exemple negative (1Corinteni 10:1-11).

Toți care citesc Scripturile sunt îndemnați prin sfatul din 1Corinteni 10:11, SCC: „Dar acestea s-au întâmplat acelora ca exemple; însă au fost scrise, pentru avertizarea noastră, peste care au ajuns sfârşiturile epocilor”.