Întrebare: la ce s-a referit Iesus când a spus: “vine o noapte când nici unu nu poate lucra”?

 

Răspuns: în Ioan 9:4-5, SCC, Domnul Iesus precizează: Noi trebuie să lucrăm lucrările Celui trimiţându-Mă, până este ziuă; vine o noapte când nici unu nu poate lucra. Până când am să fiu în lume, sunt o lumină a lumii”.

Fiul lui Dumnezeu a fost trimis pe pământ ca să facă lucrarea lui Dumnezeu, de vestire a Evangheliei, de a face discipoli, de a face minuni, semne, lucrări de putere, așa cum a fost cazul vindecării orbului din naștere (Ioan 9:1-7).

Însă Domnul Iesus precizează, că această lucrare se face până este ziuă, adică până când El ca lumină a lumii este în viață pe pământ și lucrează, lucrările Tatălui.

Însă, atunci când El a fost arestat și crucificat: a venit întunericul! Așa cum a spus El în Luca 22:53, SCC: Zilnic fiind Eu cu voi în curtea templului, nu aţi întins mâinile asupra Mea; dar aceasta este ora voastră, şi autoritatea întunericului.

Și cum a avertizat Iesus în Ioan 12:35, SCC: Iesus deci, le-a zis: încă puţin timp este lumina între voi. Umblaţi până când aveţi lumina, ca să nu vă cuprindă întunericul; şi cel umblând în întuneric, nu ştie unde merge”.

Ce învățăm noi de aici este ca să putem deosebi: perioada de lumină de cea a întunericului, și ca să facem lucrarea lui Dumnezeu atât timp cât este lumină!