Care este izvorul omenirii?

Biblia nu foloseste deloc termenul “rasa”, referitor la oameni, ea descrie omenirea ca provenind dintr-un singur om, dintr-un singur sânge (Faptele Apostolilor 17:26). Conform adevarului, din Adam si Eva provin toti oamenii, nu exista un alt izvor de provenienta, caci este scris ca Eva „este mama tuturor celor vii” (Geneza 3:20), iar despre Adam se spune ca TOTI oamenii poarta chipul lui Adam (1 Corinteni 15:45-49), si TOTI mostenesc pacatul de la Adam (Romani 5:12-14), astfel este clar ca Adam este tatal întregii omeniri.  


Cum se explica aparitia diferitelor caracteristici rasiale?

Toti oamenii avem acelasi pigment de colorare în pielea noastra: melanina de culaore maro închis, care exista în celulele pielii. În functie de câta melanina producem în functie de aceasta este culoarea pielii.

Însa „Toti oamenii din prezent apartin aceleiasi specii, homo sapiens, si provin dintr-un stramos comun. ... Diferentele biologice dintre fiintele umane se datoreaza diferentelor de constitutie ereditara si influentei mediului înconjurator asupra acestui potential genetic. În majoritatea cazurilor, diferentele se datoreaza interactiunii dintre aceste doua serii de factori. ... Deosebirile dintre indivizii aceleiasi rase sau populatii sunt deseori mai mari decât deosebirea medie dintre rase sau populatii.“ — Un grup international de cercetatori reuniti sub egida UNESCO; citat din lucrarea Statement on Race, de Ashley Montagu (New York, 1972, editia a treia), p. 149, 150.

 

Cum priveste Dumnezeu oamenii indifferent de rasa sau natiune?

Conform cu Faptele Apostolilor 10:34-35 GBV: „Cu adevarat, înteleg ca Dumnezeu nu este partinitor, ci, în orice natiune, cine se teme de El si lucreaza dreptate este primit de El”.

Dumnezeu a platit pretul de rascumparare pentru toti oamenii (1 Timotei 2:5-6), si astfel oricine poate fi salvat prin credinta în Domnul Isus (Ioan 3:16,Ioan 1:36).