Un sofism ca argument pentru ateism:

 

“Poate Atotputernicul Dumnezeu să facă o piatră atât de grea încât El să nu o poată ridica?”

 

Această întrebare este o capcană sau un paradox, căci daca răspunsul este NU, atunci Dumnezeu nu ar fi atotputernic deoarece nu poate sa facă această piatra. Daca răspunsul este DA, atunci Dumnezeu nu ar fi atotputernic deoarece nu poate să ridice această piatra.

Această capcană întinsă de ateiști este un sofism în sensul că acest raționament doar aparent este corect, în realitatea este greșit. Așa cum definește NODEX 2002, sofismul: Raționament corect în aparență, dar fals în realitate” - Noul Dicționar explicativ al limbii române 2002

El este în realitate greșit deoarece nu este ceva mai greu, mai mare ca Atotputernicul, nu există o piatră mai grea decât Atotputernicul, este ca și cum ai spune dacă este ceva dincolo de infinit, și cum nu este, tot așa nu este o piatră mai grea ca Atotputernicul. Deci argumentul pleacă de la o premisă greșită neînțelegând termenul: Atotputernic!

Dumnezeul Atotputernicul ține toate cu suflarea gurii Lui (Psalmi 104:29-30), astfel orice face poate retrage, nimic nu e insurmontabil pentru El!

Biblia afirmă clar că Dumnezeu este Atotputernic:

Iov 40:2, GBV 2001: „Cel care se ceartă cu Cel Atotputernic Îl va învăţa? Cel care mustră pe Dumnezeu să răspundă la aceasta!“

Apocalipsa 1:8, SCC: Eu sunt Alfa şi Omega, zice Iehova Dumnezeu; Cel fiind, Cel ce a fost şi Cel venind; Cel Atotputernic”.

De aceea Dumnezeu îi întreabă pe ateiști: Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune, dacă ai pricepere!” (Iov 38:4, GBV 2001). Faptul că ateiștii nu au fost la întemeierea pământului arată că toate teoriile lor NU SUNT ȘTIINȚIFICE; ci bazate pe argumente false, ca și acesta de mai sus!

Potrivit lucrării Encyclopedia of Scientific Principles, Laws, and Theories, o teorie ştiinţifică, precum teoria gravitaţiei enunţată de Albert Einstein, trebuie:

1. Să poată fi observată.

2. Să poată fi reprodusă prin experimente controlate.

3. Să poată face predicţii exacte.

Având în vedere criteriile enunţate, unde se încadrează evoluţia ? Aceasta nu poate fi observată. Nu poate fi reprodusă. Şi nu poate face predicţii exacte.

Deci teoria evoluţiei nu este o “teorie ştiinţifică”!!!

Ateiști opriți-vă din sofisme ateiștilor, și acceptați rațiunea, și ea te va învăța: “...că orice casă este zidită de cineva; dar Cel zidind toate este Dumnezeu” (Evrei 3:4, SCC).