INTRODUCERE:

O ramură de martori ai lui Iehova, desprinsă în anul 1962 din Organizaţia Martorii lui Iehova, numită: CREDINŢA ADEVĂRATĂ MARTORII LUI IEHOVA [prescurtat: CAMI], susţine că ea a păstrat închinarea şi credinţa adevărată, şi nu a apostaziat ca şi Organizaţia Martorii lui Iehova şi Societatea Turnul de Veghe, care din ani ’60 s-a abătut de la credinţa adevărată.

Însă există o problemă scripturală cu conducerea CAMI. În organizaţia Martorii lui Iehova (actualmente cultul Martorilor lui Iehova) autoritatea spirituală este corpul de guvernare (7 bărbaţi în 2011) care după teoria lor, ar reprezenta rămăşiţa unsă compusă în anul 2011 de peste 10.000 de persoane. Corpul de guvernare care conduce întreaga organizaţie prin diferite pârghii cum ar fi supraveghetorii de zonă, conducătorii de Filială, supraveghetorii de district, de cricumscripţie, bătrânii de congregaţie, numiţi tot de acest corpul de guvernare.

Majoritatea martorilor nefiind părtaşi la Noul legământ, ci doar asistenţi la noul legământ, ne fiind unşi cu Spirit Sfânt, ci doar făcând parte din clasa aşa numită: „ale oi” sau „marea mulţime”, care în opinia martorilor este o clasă pământească. Conform învăţăturilor de după anul 1935, când s-a stabilit că „marea mulţime”, este o clasă pământească, doar rămăşiţa unsă poate dă harnă spirituală, explica Biblia, şi numi supraveghetori sau bătrâni de congregaţie.

Evident, potrivit tezelor Wachtower, ‚marea mulţime’ are un intermediar între ei şi Dumnezeu care este „rămăşiţa credincioasă”. Eu cred că această învăţătură nu este scripturală.

În viziunea martorilor, aceasta „rămăşiţa credincioasă”, care da hrana potrivită la timpul potrivit se presupune că este inspirată şi călăuzită de Dumnezeu. Ceea ce face ca explicaţiile pe care ea le oferă să rivalizeze cu Biblia, sau cel puţin să nu te lase să citeşti Biblia altfel decât prin prisma explicaţiilor ei. Hai sa admitem că aşa stau lucrurile, şi că doctrina cu „rămăşiţa” e într-adevar o doctrina biblică, care justifică ierarhia dinăuntru modului de organizare a martorilor, fie ei religia Martorilor lui Iehova cu sediul central la Brooklyn SUA sau Credinţa Adevărată Martorii lui Iehova, cu sediul pe strada Horea, în oraşul: Cluj Napoca.

„Rămăşiţa” păstoreşte pe alte oi. Astfel prima stăpânire intermediară între tine şi Dumnezeu, este rămăşiţa şi apoi Cristos. Astfel putem face următorea schemă: „alte oi” – „rămăşiţa unsă” – Isus – Dumnezeu Tatăl.
Chiar dacă admitem asta [cu toate că Biblia susţine că capul oricărui bărbat este Cristos – 1Corinteni 11:3], problema CAMI e urmatoarea: Ramăşita de dinainte de 1962 nu mai există. Dacă cineva mai traieşte de pe vremea aia, au trecut de pragul senilităţii, şi sunt oricum, membri ai religiei Martorilor lui Iehova. Deci, intrebarea care se ridică este: cum vă justificaţi voi cei din CAMI, ierarhia?

Astfel CAMI este într-o situaţie diferită şi dificilă. Ei nu au nici un „uns”, care să le explice Biblia, să le dea hrană spirituală, sau să numească bătrâni în cadrul acestei asociaţii!

În opinea lor, aşa numita: „rămăşiţă” care a activat până în 1962, singura recunoscută de CAMI ca rămăşiţă unsă autentică, oferind literatura pe care CAMI o studiază, fie a murit, fie este în Organizaţia Martorii lui Iehova, nu în CAMI.

Am auzit urmatoarea explicaţie: membrii ramăşiţei au murit, dar vocea lor supravieţuieşte prin învăţătura pe care ne-a dat-o şi pe care o studiem. E frumos, e poetic şi chiar de ar fi aşa, nu aţi rezolvat nici o clipa pe deplin problema literaturii pe care o studiaţi.

De ce, deoarece înainte de 1962, Societatea a acceptat de pildă, termenul de „religie adevărată”, pe care voi îl respingeţi şi acceptaţi doar „credinţă adevărată”.

De pildă, Rutherford scrie în „Turnul de Veghe”, nr 6 din 15 martie 1933: „Bunatatea Lui” la subtitlul „Organizatia tipica a lui Dumnezeu”, pagina 93, jos în dreapta: Iehova a intemeiat intre Israeliti ADEVARATA RELIGIE SI ANUME SPRE BINELE LOR PROPRIU”. Iată că expresia „religie”, se aplică după cum recunoaşte Rutherford, la închinarea la Iehova, adusă de naţiunea Israel! [fără comentarii].

În anul 1950, când au fost publicate Scripturile greceşti creştine – Traducerea Lumii noi, notele de subsol din Fapte 26:5, Coloseni 2:18; Iacob 1:26-27, indicau faptul că termenul religie se poate aplica atât la închinarea adevărată, cât şi la cea falsă. Iar în Turnul de Veghe din 15 martie 1951, engleză, p.191, şi în cartea: „Ce a făcut religia pentru omenire”, p.8-10, susţineau acelaşi lucru: termenul religie se poate aplica atât la închinarea adevărată, cât şi la cea falsă.

Daca citiţi revistele de până în 1962, atunci trebuie să vă numiţi „religie”, pentru că în 1950 -1951, apare explicaţia care reabilitează termenul de „religie”, în sensul de „religie adevărată”. Ori studiaţi acceptând totul pâna în anul 1962, ori vă opriţi undeva mult mai repede. CAMI nu face asta, ci pentru toată literatura dintre 1940 şi 1962, alege selectiv, ce îi place şi dă la o parte ce nu îi place.


Aici intervine deasupra voastră o alta Stapânire. A doua. Cei care aleg ce anume să vă dea din literatură, şi ce anume să nu vă dea, din scrierile acestei „ramăşiţe” de după 1940 până în 1962.

Aici este o contradicţie logică pe care CAMI nu a rezolvat-o. Cei care aleg ce să se reediteze şi ce nu, (am auzit că preşedintele asociaţiei cu un grup de apropiaţi aleg ce să reediteze), ce autoritate spirituală au, dacă nu sunt „rămăşiţă unsă”? Cum se justifică autoritatea lor în cadrul asociaţiei prin prisma învăţăturilor Turnului de Veghe pe care le urmaţi? Dacă nu sunt „rămăşiţă unsă”, ce autoritate au ei să spună ce e „rătăcire” şi ce nu? Cine i-a pus în funcţia de conducere, dacă rămăşiţa nu mai există?

Dacă scrierile rămăşiţei nu au prognozat apariţia unei conducerii din alte oi, fără nici un uns, numit prin putere altor oi, cu ce drept conduc ei, oile lui Iehova?

În concluzie, dacă CAMI susţin că Iehova şi Isus sunt înaltele stăpâniri ale universului, dar între tine ca simplu martor, şi între ele, mai intervin doua stăpâniri omeneşti, prima o: „rămaşiţa” de mult apusă care nu işi justifică scriptural autoritatea [că să nu spunem că unii aşa numiţi unşi, în timp au trecut în clasa altor oi, recunoscând că s-au înşelat că au speranţă cerească], cum pot fi siguri martorii că cineva este ‚uns’, doar pentru că s-a boteza înainte de anul 1935? Un an inventat de un om, care nu este Biblic?

Iar cea de a doua stăpânire: conducerea CAMI, care nu este nici unsă, nici pusă de aşa numiţi „unşi”, şi care nici măcar prin prisma doctrinei Turnul de Veghe nu işi justifică autoritatea.

 

Ce este de făcut?

Dragă cititor, autoritatea ta nu sunt oamenii care şi-au arogat ei singuri putere, care se recomandă singuri (2Corinteni 10:18). Autoritatea ta este Isus Cristos. Biblia spune în 1Corinteni 11:3: „Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii şi că Dumnezeu este capul lui Hristos”. Capul tău dacă eşti bărbat este Însuşi Cristos, nu sclavul fidel (care este un sclav nu un stăpân peste oi), nici rămăşiţa, nici conducerea CAMI.

Apostolii din primul secol, au declarat în 2Corinteni 1:24: „Nu doar că am avea stăpânire peste credinţa voastră; dar vrem să lucrăm şi noi împreună la bucuria voastră; căci staţi tari în credinţă”.

Biblia arată că fiecare creştin poate înţelege Scripturile cu ajutorul Spiritului Sfânt, fără intervenţie umană.

Observaţi:

Proverbe 28:5: „Oamenii dedaţi la rău nu înţeleg ce este drept, dar cei ce caută pe Domnul înţeleg totul”. Dacă tu îl cauţi pe Dumnezeu sincer, El îţi va descoperi tot ce ai nevoie ca să fi salvat din păcat şi moarte, şi îţi va descoperii voia Lui pentru viaţa ta. Acelaşi lucru Îl susţine şi Cristos, când spune în Ioan 6:45: „În proroci este scris: „Toţi vor fi învăţaţi de Dumnezeu.” Aşa că oricine a ascultat pe Tatăl şi a primit învăţătura Lui, vine la Mine”.

Apoi Biblia arată că toţi cei care sunt creştini sunt unşi, nu există creştini unşi, şi creştini ne-unşi.

Căci însuşi cuvântul creştin vine de la Cristos care înseamnă „unsul” (Matei 1:16 BCR n.s.), iar creştini, semnifică: ‘unşii’ cu referire la ungerea lor cu Spiritul Sfânt (1Petru 4:14,1Petru 4:16; 2Corinteni 1:21,2Corinteni 1:22).

Conform cu Enciclopedia Wikipedia: „Cuvântul "creştin" vine din limba latină populară, de la christianus, derivat de la Hristos, deoarece Iisus/Isus din Nazareth este fiul lui Dumnezeu, şi Mesia. Cuvântul "Hristos", în limba greacă Χριστός Christós, "cel uns", este traducerea din limba ebraică a cuvântului משיח  Moşiach.”

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cre%C5%9Ftin

Ori Martorii lui Iehova cred că doar 144.000 sunt unşi cu Spirit. Însă Biblia nu susţine deloc ideea de creştini unşi şi creştini ne-unşi, care este promovată de Turnul de Veghe, deci conform Bibliei ori eşti creştin şi atunci eşti uns cu Spiritul Sfânt, ori nu eşti uns cu Spiritul Sfânt şi atunci nu eşti creştin.

Dragă cititor, dacă eşti sincer gândeşte-te bine, eşti creştin adică uns sau nu eşti?