A predica Evanghelia, pe Domnul Isus Cristos, a-i învăţa pe oameni învăţăturile elementare ale Domnului (Evrei 6:1,Evrei 6:2), toate poruncile Lui spre a face ucenici (Matei 28:20), a discuta lucuri din Biblie, adevărul lui Dumnezeu sunt lucruri străine de viaţa multor oameni care pretind că sunt „neo-protestanţi”.

Motivul? Ignoranţa, viaţa fără profunzime ascunsă în spatele programelor de cult! A unei vieţi formale în care urmează un ritual sec! Şi pe care urmându-l, se amăgesc că sunt bine spiritual, dar în realitate ei sunt fără Dumnezeu! Dumnezeu este viu, El este în mişcare ca şi carul Lui şi ca şi vântul (Ezechiel 1:20; Ioan 3:6-8).

Pe ei nu-i interesează nici învăţăturile începătoare ale lui Cristos, darămite, umblarea în Duhul (Galateni 5:16). Mulţi nici nu sunt interesaţi de voinţa Lui; ci, de propria viaţă, căutând să meragă prin străinătăţi, să facă averi, şcoli, facultăţi, cu toate că formal ei spun: „Domnul este aproape”, „Domnul poate vine la noapte”....şi atunci de ce strângi comori, de ce te îndobi cu filozofia din facultăţi?!?...

Dacă eşti în lucrarea de predicare, şi opreşti un neoprotestant pe stradă, în general va refuza orice material (tract sau broşură) pe care îl oferi despre Domnul Isus, şi în Numele lui Isus, fie te vor asculta puţin, şi apoi îţi vor face invitaţia să mergi la ei la „biserică”.

Scutul lor, refugiul lor fals, ascunzătoarea lor în faţa unei discuţii profunde, importante, spirituale, este programele lor religioase, adevărate „spectacole artistice”, unde ei doar asistă nu participă!!!

Majoritatea dintre ei sunt doar asistenţi la lucrarea de acolo şi nu participanţi! Îi lasă pe alţi să îşi facă „numărul artistic”, şi ei îşi văd în continuare de „viaţa lor”, „afacerile lor”, „şcolile lor”, etc.

 

Care este soluţia?

Pur şi simplu să le punem întrebarea: la programul dvs. religios, putem discuta liber, anumite chestiuni sau învăţături spre viaţă veşnică?

Păi noi nu vrem monolog, să fim îndobaţi cu filozofia învăţată prin şcolile de „teologie” (erezie), care urmează oameni şi interpretările lor cu zeci de variante de interpretare, dar fără unicul adevăr divin venit prin revelaţie!

Noi care Îl iubim pe Creator, dorim să discutăm despre Dumnezeu aşa cum este scris:

 

Maleahi 3:16, GBV 2001: Atunci cei care se temeau de Domnul vorbeau adesea unul cu altul; şi Domnul a luat aminte şi a ascultat; şi o carte de aducere-aminte a fost scrisă înaintea Lui pentru cei care se temeau de Domnul şi se gândeau la Numele Lui.

 

Fapte 19:9, GBV 2001: Dar, pentru că unii erau împietriţi şi nu credeau, vorbind de rău Calea înaintea mulţimii, a plecat de la ei şi i-a separat pe ucenici, stând de vorbă zilnic în şcoala lui Tiran”.

 

Dacă nu vreţi să discutăm, însemnă că nu vă place Cuvântul lui Dumnezeu, nu-l doriţi, şi cine nu iubeşte Cuvântul ieşit din Dumnezeu, nu-L iubeşte nici pe Dumnezeu!!!

 

1Corinteni 16:22, GBV 2001: Dacă nu-L iubeşte cineva pe Domnul Isus Hristos, să fie anatema!”