Luca 17:20,Luca 17:21, SCC: „Fiind întrebat însă de farisei, când vine Regatul lui Dumnezeu; le-a răspuns şi a zis: nu vine Regatul lui Dumnezeu în mod vizibil. Nici nu vor zice: iată aici, sau acolo! Pentru că, iată! Regatul lui Dumnezeu este în mijlocul vostru.

 

Oamenii tânjesc după mai bine, unii care cunosc din Scripturi doresc Regatul lui Dumnezeu!

Însă Regatul lui Dumnezeu nu vine în mod vizibil, de multe ori oamenii nu sesizează prezența Regatului!

Cu o anumită ocazie, fariseii au întrebat pe Domnul Iesus: „când vine Regatul lui Dumnezeu”, ei neștiind că Regatul, domnia lui Dumnezeu manifestată prin Regele Iesus, a venit deja!

Învățătorul Iesus le răspunde: „nu vine Regatul lui Dumnezeu în mod vizibil. Nici nu vor zice: iată aici, sau acolo! Pentru că, iată! Regatul lui Dumnezeu este în mijlocul vostru.

Pentru cei care nu au o părtășie cu Dumnezeu, prin care Dumnezeu să îi înștiințeze ca pe Ioan Botezătorul despre venirea Regelui (Ioan 1:29-34), pentru aceștia Regatul nu este vizibil, ei nu sunt conștienți de lucrarea lui Dumnezeu. Așa ca și fariseii care aveau pe Regele lui Israel: Iesus, în mijlocul lor, dar ei nu știau lucrul acesta. Ce trist!

Fariseii care și mulți evrei credeau că Regatul lui Dumnezeu vine prin alungarea dominației romane, și apoi prin instalarea publică a unui rege prin ungere. Cu o anumită ocazie, evreii chiar au dorit să Îl facă rege pe Iesus, dar acesta a plecat pe munte singur (Ioan 6:15). Căci voința poporului nu era și voința lui Dumnezeu! De aceea Iesus a refuzat, a aduce Regatul divin prin mijloace omenești, pământești!

Și în prezent, Regatul lui Dumnezeu nu vine „în mod vizibil”, el nu este cunoscut de public, ci doar de oamenii lui Dumnezeu!

Despre regi și regate pământești, vizibile, care atrag privirile, Domnul a spus în:

Matei 11:8, SCC: Sau ce aţi ieşit să vedeţi? Un om îmbrăcat în haine moi? Iată! Cei purtând cele moi sunt în casele regilor.

Luca 7:25, SCC: Dar ce aţi ieşit să vedeţi? Un om îmbrăcat în mantii moi? Iată! Cei în mantie glorioasă, şi în trăire luxoasă; sunt în casele regale.

În contrast cu regii pământești, încoronați sau neîncoronați, oameni de vază, lideri, politicieni, lideri religioși, sau denominații religioase ca niște regate pompoase, Regatul lui Dumnezeu nu vine „în mod vizibil, în modul cum se așteaptă lumea, sau oamenii nespirituali!

Regatul nu vine cu trâmbițe, cu publicitate, cu călădiri, sau posesiuni materiale, vizibile, proieminente, luxoase, atractive, etc.

Să nu uităm, Regele Iesus s-a născut într-o iesele de animale (Luca 2:7)!

Lucrarea lui Dumnezeu autentică nu o vei găsi în mult trâmbițatele culte și denominații cu clădiri luxoase, cu lideri școlați și plătiți, care sunt vedete publice! Lucrarea lor este un spectacol, un show, regatul lor este unul vizibil, atractiv, cântecele lor, încântă firea, teatrul lor, îngăduința lor este atractivă pentru omul fireac! Prin lucrarea lor vor să fie plăcuți oamenilor, ceea ce face ca să nu fie plăcuți Domnului (Galateni 1:10). Formațiile de muzică, cântă, dar nu lui Iehova și lui Iesus, ci la un Dumnezeu fals triunic, și la un alt Isus (2Corinteni 11:4), și cântă potrivit cu melodiile lumești!

Totul ca să atragă firea, nu să aducă crucea, lepădarea de sine, omul pleacă de acolo încântat, nu mustrat, și condamnat (Ioan 16:8). Deci să nu uităm: Vai, când toţi oamenii au să vă vorbească de bine! Pentru că potrivit cu acestea făceau părinţii lor cu profeţii falşi(Luca 6:26, SCC).

Pentru oamenii din culte regatul este vizibil, însă nu Regatul lui Dumnezeu care nu vine în mod vizibil, ci un regat drăceasc, al unui Isus fals și al unei alte evanghelii (2Corinteni 11:4; Galateni 1:6-10). Un regat în care poți să crezi ce vrei, să trăiești cum vrei, și să fi declarat: „mântuit”!

Acest regat atrage mulțimile, el izbește privirile, el pare: bun de mîncat şi plăcut de privit”! (Geneza 3:6,Geneza 3:19). Numai că duce la moarte!

Pe când Regatul adevărat a lui Dumnezeu, nu este cunoscut de marea masă a omenirii chiar dacă este în mijlocul lor prin adunare și prin lucrarea divină, puțini îl cunosc (Matei 7:13,Matei 7:14), căci creștinii adevărați sunt nebăgați în seamă, ca și Domnul (1Ioan 4:17), sunt batjocoriți, disprețuiți, căci oamenii aleargă la aceste regate vizibile, mari, și late dar care duc la pierzare.

Iubite cititor, Regatul lui Dumnezeu a venit, îl cunoști tu, l-ai văzut, simțit, experimentat? Sau te-a captat deja aceste regate vizibile, fie omenești, poilitice, sau chiar religioase?

Ce lucru grav a fost pentru farisei ca Regatul lui Dumnezeu prin Regele Lui să fie în mijlocul lor și ei să nu știe, și la fel de grav este pentru tine, ca Regatul lui Dumnezeu să fie aproape de tine, și tu să nu îl bagi în seamă, ba chiar disprețuindu-l, alergi după aceste regate vizibile, somptuase, atestate de oameni, atrăgătoare, promițătoare, dar în realitate: drăcești și înșelătoare!!!