Mă numesc Luca Ionuţ sunt născut în ianuarie 1989 în oraşul Slobozia, județul Ialomița. La câţiva ani după naşterea mea parinţi mei iau contact cu martorii lui Iehova iar la scurt timp ei se “botează”.

În perioada copilăriei am fost învăţat de mama, că există un Dumnezeu cu numele de Iehova, ca el are un Fiu numit Isus primul creat din cer, ca el a venit în această lume si a murit pentru a plati păcatul lui Adam, că cea mai mare capcană a lui satan este religia falsă care se închină la icoane şi care se bazează pe tradiţii și nu urmează Biblia care este cuvăntul inspirat de Dumnezeu și dat nouă oamenilor. Tot odată am învăţat prin ea că Dumnezeu are o organizatie ce îi poartă numele și face voia lui, că această organizaţie este singura religie adevărată pentru că ea predică vestea bună despre regat, din casa în casa, cum au făcut creştinii din vremea lui Isus, ca doar ea face cunoscut numele lui Dumnezeu pe întregul pământ.

 

În căutarea Adevărului

O lungă perioadă până pe la 24 ani, am crezut într-o masură destul de mare toate aceste lucruri. Uneori mai participam la întrunire unde vedeam o diferenţă între oameni de acolo și cei de altă religie.

Eram atras de această religie și o respectam crezând că este religia care face voia lui Dumnezeu şi este condusa de el, vedeam la ei o mai bună organizare, reguli, învăţături, ce păreau a fi susţinute cu Biblia.

Vazănd că lucrurile în această lume merg din ce în ce mai rău și ştind că lumea aceasta este pe sfărşite, m-am hotărât să las viata lumeasca si sa mă întorc la Dumnezeu. Am început sa vin la întrunirea martorilor lui Iehova în fiecare duminică, am început să citesc materiale publicate de ei. Deşi eram convins pe deplin de unele învăţături biblice foarte clare, cum ar fi ca Dumnezeu este unul (Romani 3:30; Iacob 2:19) si are Numele de Iehova (Psalmi 83:18; Isaia 42:8), ca Isus este creat de El (Coloseni 1:15; Apocalipsa 3:14) şi este inferior Lui (Ioan 14:28), că doar Biblia este inspirată de Dumnezeu (2 Timotei 3:16-17) etc. Totuşi avem unele rezerve în inimă că nu ei sunt adevăraţii creştini şi că nu au ei adevărul in toalitate. Am inceput să caut pe internet alte crezuri de la diferite culte (Adventişti, Baptişti, Penticostali, Etc.) dar am fost dezamăgit fiindcă susţineau învaţătura Trinităţi o învăţătură ce spune ca Tatăl, Fiul şi Spiritul Sfănt sunt 3 persoane egale în putere vărstă și cunoaștrere. Lucru ce eu eram absolut sigur ca este greșit find deplin convins pe baza Bibliei ca Fiul este mai mic ca Tatăl find primul născut din cer. Stiam ca daca crezi intrun Isus egal cu tatal in varsta, putere, intelepciune duce la a avea un Isus fals lucru ce biblia il avertizeaza in 2 Corinteni 11:4.

 

Contactul cu Adevărul!

După alte căutări pe internet am descoperit un site: Calea Creștină, ce avea mai multe articole, prin care se analiza și majoritatea învățăturilor răspandite de martorii lui Iehova, învăţături ce eu aveam dubii că ele nu ar fi reale, am citit câteva articole ce m-au interesat în special:

- Susține biblia anul 1914 ?

- Despre cei 144.000

- Predicarea Martorilor lui Iehova din casă în casă este ea biblică ?

- Sunt Martorii lui Iehova creştini ?

- Reprezintă corpul de guvernare, conducerea lui Dumnezeu ?

După ce am citit aceste articole mi-am dat seama destul de clar câ adevărul nu este cea ce învaţâ martorii lui Iehova.

Am mai citit şi alte articole, şi mi s-a părut foarte interesanta și logic tot, mult mai logic și mai clar, decăt ceea ce citeam din publicaţile Martorilor căt şi din alte publicatii.

Am luat legătura cu Işfa Alin, de la Calea Creștină, unde i-am pus nişte intrebări ce mă frământau şi nu aveam raspunsul. Am primit de la el raspunsuri pe baza Bibliei la toate intrebările ce mă interesau.

Mi-a recomandat cartea Învăţătura Adevărului pe care am şi citito şi am comparato cu Biblia, citind refrințele Biblice pentru a mă convinge că ce spune este adevărat (comp. cu Faptele Apostolilor 17:11).

Totodată cu citirea Bibliei, a cărţii şi a articolelor de pe site-ul Calea Creștină, am făcut și multe schimbări in viaţă, am renunțat să mai ascult muzică lumească, să intru pe situri lumesti, să pierd nopțile, etc, practic am eliminat tot ce nu era compatibil cu viaţa de creştin. Mi-am dat sema pe baza bibliei că viaţa mea nu a fost cum ar fi trebuit să fie, și că în trecut am făcut destule păcate, unele chiar grave.

 

Experienţe cu Dumnezeu inainte de Botez

- Într-o seară mă rugam Domnului Isus şi îi ceream înţelepciune, după ce am terminat rugăciunea şi m-am ridicat după genunchi, am simțit o putere ce a intrat în mine şi mă făcea să am o imagine mai clară asupra creştinismului și asupre Bibliei. A doua zi am aflat că am primit un dar numit: Cuvânt de Înţelepciune.

- În multe seri în care mă rugam am început sa primesc viziuni, iar noaptea vise profetice căt şi despre starea mea spirituală.

 

Dedicarea lui Dumnezeu

În 1 Ianuarie 2015 mi-am dedicat viata lui Dumnezeu prin rugăciune, astfel am început să pun accentul în viaţa mea pe Regatul Lui şi nu pe interesele mele personale. Am început să ma rog în genuchi la Tatăl şi la Domnul Isus ca să mă lumineze să mă ajute să cunosc mai bine calea divină şi să fac voia lui Dumnezeu, am ajuns să cresc mult timpul de rugăciune pe zi, Am început să postesc 2-3 zile pe saptămână. Am fost încurajat să mă imprietenesc mai mult cu Tatăl și Fiul (1 Ioan 1:3) şi să aud personal vocea Păstorului Isus (comp. cu Ioan 10:4), cât și să umblu în călăuzirea Spiritului Sfănt. Am inţeles că fiecare Creștin trebuie personal să fie călăuzit în toate domeniile vieții (Romani 8:14). După o perioadă am mai primit şi alte daruri.

 

Botezul in Apă

In data de 30.08.2015, după peste 1 an de studiu şi rugăciune intensivă, am fost botezat în numele Domnului Isus, botez realizat de fratele Işfa Alin în apa răului Mures. Imediat după botez m-am rugat la Tatăl ceresc și am primit Spiritul de înfiere al Tatălui. Imediat am simțit în inima putere și dragoste, și darul cuvântului de cunoștință, după măsura credinței mele.

 

Viața din prezent

În prezent obiectivul la care lucrez, este de a umbla total în călăuzirea divină, astfel ca în totalitate viața mea să fie cârmuită de Capul meu Isus Cristos (1 Corinteni 11:3) prin Spiritul Sfânt (Galateni 5:25).

Vă încurajez să căutați adevărul, și prin el să deveniți liberi de învățături false, o viață lumească, și să creșteți spre Cel care este capul Cristos, făcând totul in numele Lui spre slava Tatalui !