Întrebare: Pe cine a vrut îngerul să-l omoare și de ce?

 

Răspuns: Relatarea biblică consemnează, în Exod 4:24-26, BC: În timpul călătoriei, într’un loc unde a rămas Moise peste noapte, l-a întîlnit Domnul, şi a vrut să-l omoare. Sefora a luat o piatră ascuţită, a tăiat prepuţul fiului său, şi l-a aruncat la picioarele lui Moise, zicînd: „Tu eşti un soţ de sînge pentru mine.“ Și Domnul l-a lăsat. Atunci a zis ea: „Soţ de sînge!“ din pricina tăierii împrejur.

Aici Dumnezeu prin îngerul Său, vrea să-l omoare pe copilul lui Moise, deorece copilul nu era circumcis, și Moise a fost trimis într-o misiune în care avertiza că egiptenii își vor pierde pe întâii născuți dacă nu îi va lăsa pe Israel să plece (Exod 4:22-23). Moise nu putea da acest avertisment, când însuși copilul său întâi născut Gherșom (Exod 2:21-22), era necircumcis (la fel ca egiptenii) și în pericol de a muri.

Soția lui care era din țara Midian (Exod 2:15-22), și nu a acceptat lucrarea circumciziei, doar în situația în care și-a dat seama că își va pierde copilul, ea însuși la circumcis (tăiat împrejur). Ea i-a spus lui Moise că este un soț de sânge, sau un soț care varsă sânge datorită circumciziei. Însă în realitate sângele vărsat la circumcizie oprea pierderea vieții (sângelui) la moartea celor întâi născuți ai Egiptului! Iar circumcizia îl ocrotea, făcând să devină parte din poporul lui Dumnezeu care avea ca semn circumcizia, arătând astfel că ei erau în legământ cu Cel Prea Înalt (Geneza 17:10-14). Dumnezeu i-a poruncit lui Avraam circumcizia (tăierea împrejur), este interesant că aceasta trebuia făcută în a 8 zi a băiatului nou născut! Nu mai târziu când ar curge sânge mai mult așa cum a fost cazul copilului lui Moise.

De ce? Deoarece, știinţa a descoperit în zilele noastre că copilul are vitamina K, pentru coagularea sângelui în ziua a opta: 110 %, și astfel acesta este ziua cea mai prielnică pentru tăire, exact ziua în care Dumnezeu a poruncit să se facă circumcizia (Levitic 12:3).

Iubite cititor, în Noul Legământ există o circumcizie spirituală, care este botezul în apă în Numele lui Cristos (Coloseni 2:11-12). Ai fost tu circumcis?