Trinitarienii în disperarea lor de a găsi argumente în favoarea trinității, inventează explicații fanteziste, explicații care Îl hulesc pe Dumnezeu.

Una din ele, este comparația lui Dumnezeu cu unitatea soților. Ne cerem iertare pentru că și pomenim o astfel de comparație nepotrivită. Dar trebuie demascată nebunia lor.

Găselnița lor este cuvântul ebraic: echad”:

Deuteronom 6:4, Biblia Cornilescu: Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul [echad] Domn”.

Ei fac comparația cu Geneza 2:24 (Biblia Cornilescu): De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur [echad] trup”.

Și spun că termenul ebraic: „echad” și în septuaginta în greacă: „mya” (Geneza 2:24), poate desemna o unitate compusă! Acest argument are două slăbiciuni majore:

1)   Nicăieri Biblia nu învață că Dumnezeu este o unitate compusă din mai multe persoane, ci peste tot în Biblie El este unul singur! În greacă se mai folosește termenii: “eis” (Romani 3:30; Galateni 3:20; Iacob 2:19), sau „monos” (Ioan 17:3), Și acest Dumnezeu Creator este Tatăl ceresc, distinct de Fiul și Duhul Sfânt (1 Corinteni 8:6; 1 Corinteni 12:4-6; 2 Corinteni 13:14; Efeseni 4:4-6).

2)   Cei doi oameni când se unesc nu mai sunt două cărni (trupuri); ci mai exact: “o singură carne” (traducerea literală). Astfel o dată cei ei nu mai sunt doi din punct de vedere al cărnii (al trupului), nu putem vorbi de o unitate compusă; ci, doar de “o singură carne”. Doar desființând Scriptura: “o singură carne” înseamnă două cărni!!! Dar Scriptura nu poate fi desființată (Ioan 10:35). Astfel, doar înainte de căsătorie, cei doi erau două cărni!!!

Astfel argumentul trinitarian este fals, este o născocire rușinoasă!!!

Pentru mai multe despre acest subiect descarcă cartea: Este Dumnezeul Bibliei o trinitate de persoane ?