Întrebare: Cum au ajuns sa fie populate Americile si Australia când știm ca la potop au murit toți oamenii cu excepția lui Noe cu familia și care erau undeva în zona Turciei?

 

Răspuns: Dumnezeu în Scriptură ne face de cunoscut decât o singură metodă pentru apariția omenirii, cea prin Adam (Geneza 1:28) și după potop prin Noe și copiii lui (Geneza 9:1).  Însă în timp a avut loc răspândirea oamenilor prin copiii lui Noe (Geneza 9:7).

Americile au fost populate prin oameni ce au trecut din Asia în America prin strâmtoarea Bering care poate fi trecută cu o corabie. Iar în Australia tot din Asia prin Malaezia și Indonezia cu corăbiile.

Și scriitorului biblic Agur i se părea ceva greu de înțeles, navigarea unei corăbii în mijlocul mării fără să se scufunde, căci cu sute de ani înainte de Cristos, el spune prin Spiritul: „Sunt trei lucruri prea minunate pentru mine şi patru pe care nu le înţeleg: calea unui vultur pe cer, calea unui şarpe pe o stâncă, calea unei corăbii în mijlocul mării şi calea unui bărbat la o tânără” (Proverbe 30:18-19).

Așa cum învață Scriptura: „Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Toate le-ai făcut cu înţelepciune. Pământul este plin de bogăţiile Tale. Marea aceasta mare şi întinsă în toate părţile! Acolo se mişcă vietăţi fără număr, mici şi mari. Acolo umblă corăbiile…”.

Încă cu mii de ani înainte de Cristos oamenii au primit înțelepciunea de a face corăbii și de a circula cu ele pe mări și oceane, atunci nu este greu de acceptat că ei au ajuns pe toate continentele.