Întrebare: De ce este nevoie de răscumpărarea corpurilor pentru cei ce vor locui în cer?

 

Răspuns: Păcatul nu a afectat doar sufletul creștinului; ci, și corpul lui, iar Domnul Isus Cristos nu a a răscumpărat parțial omul, ci total! Nu doar sufletul sau spiritul; ci, şi corpul sau fizic (Romani 8:23).

Răscumpărarea corpurilor arată că răscumpărarea este totală, iar creștinii ca regi și preoți, vor ieși din Noul Ierusalim pe pământ, ca să servească națiunile cu frunzele pomilor vieții (Apocalipsa 22:2), iar când pășesc pe pământ ei trebuie să aibă posibilitatea de a se transforma (materializa) în corpuri de carne. Căci spiritul omului după moarte, nu are în el corpul pentru a se manterializa ca om cu corp, însă, în contrast, „corpul spiritual” înviat sau transformat la răpire (citește: 1 Corinteni 15:50-54), se poate transforma oricând este nevoie în corp de carne, vizibil ca și a Domnului (Luca 24:36-43).

Iar creştinii vor învia într-un corp ca şi al lui Isus (comp. Romani 8:29; Filipeni 3:21), într-un corp spiritul, dar care poate lua oricând forma materială pentru a servi națiunile de pe pământ.