Matei 28:19-20, SCC: „Ducându-vă deci, faceți discipoli din toate naţiunile; învăţându-i să respecte toate câte v-am poruncit. Şi iată! Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul epocii”.

 

Astfel pentru a deveni discipol al lui Christos, este nevoie să-L cunoști pe Dumnezeu și pe Fiul Său (Ioan 17:3), să cunoști poruncile Domnului, și apoi să le împlinești, așa cum se spune în Matei 28:19-20.

Studiază, și reține învățăturile de bază a Bibliei, folosind cartea de studiu: Învățătura Adevărului ce explică învățăturile de bază ale Bibliei.

Apoi după ce ai aflat despre adevăratul Dumnezeu și Fiul Său, roagă-te din inimă! Pune-te pe genunchi de trei ori pe zi: seara, dimineața și la prânz (Daniel 6:10,Daniel 1:13), în care să folosești cele 7 tipuri de rugăciuni și roagă-te: rugăciuni de laudă (Psalmi 34:1-3), de adorare (Psalmi 18:1; Psalmi 116:1), de mulțumire (1 Tesaloniceni 1:2,1 Tesaloniceni 3:9), de căutare a lui Dumnezeu (Matei 7:7-11), cerere (Filipeni 4:6), de mărturisire (1 Ioan 1:9), mijlocire (1 Timotei 2:1).

Începe ziua cu citirea Textului Zilnic, unde frații prin călăuzirea lui Dumnezeu au repartizat un capitol din Scripturi pentru aceea zi, apoi roagă-te în armonie cu ceea ce Dumnezeu ți-a vorbit din textul zilnic, și apoi roagăte potrivit cu nevoile tale spirituale și materiale.

Pe parcursul zilei, poți citi pe lângă textul zilnic, și alte 2 sau 3 capitole din Biblie, și din literatură creștină (cărți, broșuri, articole), dar și meditează la ceea ce citești, pune-ți întrebări de genul: ce slăbiciuni descoperă Dumnezeu prin învățătura Lui, ce schimbări trebuie să fac, cum pot împlini ceea ce am citit, etc.

Postește de trei ori pe săptămână, căci dreptatea unui discipol al lui Christos trebuie să depășească dreptatea fariseilor și a cărturarilor (comp. Matei 5:20 cu Luca 18:12), și prin asta este onorat Tatăl ceresc, căci postul este pentru El (Matei 6:18).

Cere ajutor spiritual de la cei mai avansați spiritual, și fă-ți prieteni dintre cei care sunt pe calea Domnului (Proverbe 13:20), unul din ei mai matur poate deveni părintele tău spiritual, cu care poți colabora strâns, și discuta chestiuni mai intime, sau va fi chiar confidentul tău și colaboratorul tău (1 Corinteni 4:15).

Mărturisește și la alții ceea ce ai aflat din adevăr (Matei 10:32), despre dragostea lui Dumnezeu și a Fiul Său, și încurajează și pe ei la credință și a-L urma pe Christos ca Domn și Învățător.