Evoluţia organică este teoria conform căreia primul organism viu s-a dezvoltat din materie moartă. Apoi, pe măsură ce s-a reprodus, el s-a transformat în diferite specii de vieţuitoare, producând, în cele din urmă, toate formele de viaţă vegetală şi animală existente pe pământ. Conform teoriei evoluţiei, toate acestea au avut loc fără intervenţia supranaturală a unui Creator.

Ateii ne îndeamnă să credem evoluția, în școlii și la televizor ea este prezentată ca un fapt, cu toate că nu a avut loc în realitate dovezile fosile nu susțin teoria evoluției! Astfel zoologul Harold Coffin a afirmat: „Dacă ipoteza unei evoluţii progresive, de la simplu la complex, este corectă, ar fi trebuit să se găsească strămoşii acestor creaturi vii pe deplin dezvoltate, apărute în cambrian. Dar n-au fost găsiţi şi oamenii de ştiinţă recunosc că sunt puţine şanse să fie găsiţi vreodată. Dacă ne bazăm numai pe fapte şi pe ceea ce s-a descoperit cu adevărat în pământ, atunci teoria potrivit căreia marile forme de viaţă sunt rezultatul unui act de creaţie brusc concordă cel mai bine cu faptele”. — Liberty, septembrie/octombrie 1975, p. 12.

Iar Carl Sagan, în cartea sa Cosmos, recunoaşte deschis că „ceea ce dezvăluie fosilele ar putea fi compatibil cu ideea existenţei unui Mare Creator” (New York, 1980), p. 29.

La fel nici savanții nu pot reproduce viața din nimic, și nici nu știu cum a avut loc acest lucru, deci “crede și nu cerceta” se poate aplica în cazul lor! De pildă,  astronomul Robert Jastrow a spus: „Spre regretul lor, [savanţii] nu pot da niciun răspuns clar, deoarece chimiştii au eşuat în toate încercările lor de a reproduce experimentele naturii în ce priveşte crearea vieţii din materie nevie. Oamenii de ştiinţă nu ştiu cum s-a petrecut lucrul acesta“. — The Enchanted Loom: Mind in the Universe (New York, 1981), p. 19. Iar evoluţionistul Loren Eiseley a recunoscut: „După ce le-a făcut reproşuri teologilor că s-au bazat pe mit şi pe miracol, ştiinţa se vedea pusă în trista situaţie de a trebui să-şi creeze propria mitologie, şi anume să presupună că ceea ce, după eforturi îndelungate, nu s-a putut dovedi că se produce astăzi s-ar fi produs la naşterea lumii”. — The Immense Journey (New York, 1957), p. 199.

Dar și mai grav decât aceasta este că ateii-evoluționiștii ne spun să credem în evoluția organică și se predă ca un fapt, dar nu vedem evoluția! Ea de fapt nu există! Nu vedem nici amfibii-mamifere, nici mamifere-păsări, nici maimuțe-oameni, nu există nici o ființă pe planeta pământ care să ateste evoluția, trecerea de la specii inferioare la specii superioare!

În concluzie ateii cred ceva ce nu a existat: 1) evoluția pentru că fosilele nu o susțin; 2) ei nu cunosc cum a apărut viața, deci nici ei nu știu ce cred; 3) ei cred ceva ce nu există: evoluția, ea nu o vedem nicăieri pe planeta, nici o ființă nu o susține!!!

Astfel atei trebuie să recunoască ca și fizicianul H. S. Lipson care a spus: „Singura explicaţie plauzibilă este creaţia. Ştiu că lucrul acesta le repugnă fizicienilor şi, de altfel, şi mie, dar nu trebuie să respingem o teorie întemeiată pe fapte concrete doar pentru că nu ne place”— Physics Bulletin, 1980, vol. XXXI, p. 138.

Prin urmare credința creștină are baze solide, nu este ca evoluția care crede lucruri inexistente!

Creștinismul crede 1) că există un Creator a universului, așa cum fiecare obiect, lucru de pe planetă are un creator (fabricant); 2) Ei știu cum a apărut viața, din viață, așa cum se vede în prezent și în toate timpurile orice viață nou (copil, pui) provine din altă viață; 3) creația se vede și în prezent, ea este vizibilă prin sămânța reproductivă atât ca plantă, animal sau om, însă doar conform speciei așa cum se spune în Geneza 1:12,Geneza 1:24, GBV: Şi pământul a dat vegetaţie, ierburi care fac sămânţă, după felul lor, şi pomi care fac rod, în care este sămânţa lor, după felul lor…Şi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul fiinţe vii după felul lor, vite şi târâtoare şi animale ale pământului, după felul lor“. Şi aşa a fost”.

Astfel noi credem ceea ce este evident și se vede, la care adăugăm credința în acest Dumnezeu-viață care a adus viața pe pământ prin suflarea Lui așa cum este scris: „Şi Domnul Dumnezeu l-a întocmit pe om din ţărâna pământului şi i-a suflat în nări suflarea de viaţă; şi omul a devenit un suflet viu” (Geneza 2:7, GBV 2001). Conform cu „The World Book Encyclopedia: „Toate elementele chimice care intră în compoziţia fiinţelor vii se află şi în materia moartă”, explică. Cu alte cuvinte, elementele chimice de bază care intră în compoziţia organismelor vii, inclusiv a omului, se găsesc în pământ. Faptul acesta se armonizează cu declaraţia biblică: „Şi Domnul Dumnezeu l-a întocmit pe om din ţărâna pământului” din Geneza 2:7. Astfel ceea ce cred creștinii este real și logic!