Fiecare ființă din univers este făcut cu un scop, scopul definește ceea ce trebuie să fie, să facă, sau să lucreaze aceea ființă! Conform cu An Historian’s Approach to Religion de Arnold Toynbee: Există în Univers o prezenţă care, din punct de vedere spirituală, este mai mare decât Omul însuşi. . . . Ţelul Omului este să caute comuniunea cu prezenţa din spatele fenomenelor şi să o găsească pentru a-şi aduce sinele în armonie cu această realitate spirituală absolută“.

Astfel, existenta lui Dumnezeu este dovedita de existenta univerului, caci în univers orice lucru, substanță, fenomen are o cauza. Iar cauza trebuie sa fie cel puțin egala cu produsul sau mai mare. Marimea univerului ne da o ideie despre marimea și puterea Creatorului!

Expresia „Dumnezeu”, înseamna „mare” sau „puternic” derivând de la o radacina care înseamna: „puternic”. De aceea Biblia ne spune despre Iehova Adevăratul Dumnezeu: „Nu umplu Eu cerurile și pamântul? zice Domnul” (Ieremia 23:24, NTR 2009). Ba mai mult, Creatorul este dincolo de creatie, mai mare ca ea, El nu poate fi cuprins nici de cerurile cerurilor, dupa cum este scris: „Iata, cerurile si cerurile cerurilor nu Te cuprind”1 Regi 8:27 GBV, 1989.

Ținta omului este aceea căutare a puterii din spatele vieții, din spatele creației, fenomenelor, pentru a regăsi fericirea, paradisul, echilibrul, adevărata viață!

Noi trebuie să cunoaștem că toate au un scop, iar motivul pentru care există toate este descris în Proverbe 16:4, SCC: Iehova a făcut orice lucru pentru scopul său”.

Noi trebuie să cunoaștem scopul lui Dumnezeu și să fim partea ce ne revină nouă din acest scop, din acest plan măreț!

Importanța scopului, este arătată de faptul că fiecare unealtă, aparat, mașină, are un scop, așa cum este este imposibil sau impropriu să sapi cu grebla, să măsori tensiunea electrică cu radioul, sau să ari cu automobilul dacia, la fel este improriu să trăim fără scopul divin, fără nici un rost în viață!

Creatorul ne cunoaște pe fiecare și știe pentru ce am fost creați fiecare, urmează acum ca noi să primim: “cunoaşterea exactă a voinţei Lui” (Coloseni 1:9, SCC), ca să împlinim scopul lui Dumnezeu și astfel vom fi fericiți, viața noastră va avea sens, și noi vom aduce “rod în orice lucrare bună” (Coloseni 1:10, SCC).

Iubite cititor, este vorba despre Adevăratul Dumnezeu și despre tine, este vorba de viețuirea în Dumnezeu, în scopul Lui, sau într-un mod de existență în afara scopului, ca o unealtă fără rost, fără rod, fără viitor!

Ce ai ales, ți se pun în față două căi: Iată că îți pun astăzi înainte viața și binele, moartea și răul. Dacă vei asculta de poruncile lui Iehova, Dumnezeul tău, pe care ți le dau astăzi, ca să-l iubești pe Iehova, Dumnezeul tău, să umbli pe căile sale și să respecți legile, poruncile, și hotărârile sale judecătorești, atunci vei rămâne în viață și te vei înmulți, iar Iehova, Dumnezeul tău, te va binecuvânta în țara pe care te duci s-o iei în stăpânire. Dar dacă inima ta se va abate de la ele și nu vei asculta, dacă te vei lăsa amăgit și te vei pleca înaintea altor dumnezei și le vei sluji, vă spun astăzi că veți pieri negreșit…Iau astăzi cerurile și pământul martori împotriva voastră că ți-am pus înainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul. Alege viața ca să rămâi în viață, tu și urmașii tăi, iubindu-l pe Iehova, Dumnezeul tău, ascultând de glasul lui și alipindu-te de el; căci de el depinde viața ta și lungimea zilelor tale” (Deuteronom 30:15-20, NW).